0595 - 422 561

Eerste editie Orange Glow Festival succesvol verlopen

Geplaatst op
Afgelopen woensdag vond de eerste editie plaats van dit nieuwe muziekfestival in Baflo. Op de naastgelegen parkeerplaats van Grandcafé de Hoek hebben vier acts een optreden verzorgd voor 250 enthousiaste bezoekers. Bafloër band Just Started moest het doen zonder hun zangeres, maar stonden toch hun mannetje met vervangende zangers binnen de band. Twee sets ging niet lukken deze dag, waardoor talentvolle singer-songwriter Lisa Ploeger uit Groningen bereid werd gevonden om deze plek invulling te geven. Een last-minute optreden met zuivere zang was het gevolg en tekstueel stak het ook goed in elkaar.
Tussendoor vermaakte DJ Ewoud Dijkman het publiek met golden oldies en dansbare hits. Om half 6 was het de beurt aan streektaalzanger Erwin de Vries. Hij zou aanvankelijk op 9 januari in de zaal van ‘de Hoek’ optreden tijdens een stamppotbuffet, maar tijdens Koningsdag kon hij dit keer wel afreizen naar Bavvelt. Vele bekende nummers, ook van zijn oude band ‘Deheleboel’, kwamen voorbij en werden luidkeels meegezongen door het publiek. Ondersteund door Erwin’s droge humor, waar iedereen zichtbaar van genoot.
Als afsluiter was Brabantse band PYRO gestrikt. Deze vlammende slotact ging er vol voor en de energie die de bandleden in het optreden legden sloeg direct over op het publiek. Hun meest recente nummer met de titel ‘Coming Down’ is geproduceerd door mensen die ook produceren voor Kensington & DI-RECT en de verwachting is dat we nog veel van deze jongens gaan horen in de toekomst. Rond 20.00 uur klonk de laatste noot op het terrein en kon de organisatie terugkijken op een goed verloop.
Helaas is het jaarlijkse festival Kelder Open Air na 15 edities gestopt op deze dag, maar Baflo heeft er een mooie vervanger voor terug gekregen. De eerste bands voor 2023 zijn inmiddels benaderd voor editie 2.
———————–
Erwin de Vries laat het publiek genieten tijdens Koningsdag in Baflo.
(c) Foto door Ronny van der Kooi